Mladenački žar

Gradsko kazalište mladih Split: Asja Kahle - Ingrid Flesch, Životnjski bal, red. Asja Kahle, Ingrid Flesh

 • Gradsko kazalište mladih Split: Asja Kahle - Ingrid Flesch, Životnjski bal, red. Asja Kahle, Ingrid Flesh

  Splitsko Gradsko kazalište mladih premijerom novoga mjuzikla Životnjski bal samo je potvrdilo zavidnu razinu kojom se u tome žanru, uz svoje već proslavljene talentirane autorice i polaznice Studija za pjevanje ples i pjesmu već godinama s pravom diči. Tako je bilo i ovaj put, na pozornici Teatrina, 5.prosinca na svekoliko zadovoljstvo publike, kako mlade tako i odrasle s mjuziklom Životinjski bal za koji je priču i stihove pjesama i ovaj put napisala Asja Kahle, glazbu Ingrid Flesch, a u kojemu je besprijekorno i s puno mladenačkog žara nastupilo četrdesetak razigranih, raspjevanih i uigranih glumica, pjevačica i plesačica popularnih Perli i Perlica polaznica Studija za pjevanje i ples.
  Gradsko kazalište mladih Split: Asja Kahle - Ingrid Flesch, Životnjski bal, red. Asja Kahle, Ingrid Flesh
  Svojim su svježim nastupom razgalile publiku u toj toploj i duhovitoj priči o odluci Kralja lava da proglašavanjem trodnevnoga mira u šumi Zeleni gaj životinjama omogući druženje, pjesmu i bal. Mir otvara mogućnosti za inače nespojive kombinacije simpatija, prijateljstava, ali i plodno polje za sitna podmetanja, čarke i nadmetanja kojima su se autorice ezopovski narugale i ljudskim slabostima. Već dokazanom suptilnom kreativnošću primjerenom djeci i mladima, Asja Kahle i Ingrid Flesh znalački su i bez dociranja ispreplele zabavu s mudrom porukom o miru i razumijevanju koju djeca lako razumiju i prihvaćaju.
  Gradsko kazalište mladih Split: Asja Kahle - Ingrid Flesch, Životnjski bal, red. Asja Kahle, Ingrid Flesh
  Mjuzikl Životinjki bal nastao je iz istoimene skladbe kojom su Perlice 2009. godine osvojile prvu nagradu publike na Dječjem festivalu Mali Split. Kako je skladba odam postala jedan od njihovih najvećih hitova na internetu tako je došlo i do ideje o postavljanju mjuzikla što se pokazalo dobrom odlukom. Predstava je, naime, pravo osvježenje za oko, uho i dušu, pa sve pohvale idu doista cijelom ansamblu: od mladih, talentiranih izvođačica, preko Tee Lukić, koji je osmislila scenski pokret, i Slavena Sumića odgovornog za živopisne i duhovite kostime i maske, Mihi Dolini za inventivne slajdove i svjetlo te Željku Šparmajeru za sve glazbene aranžmane kao i Remiju Kazinotiju za naslovni song kojim je uz ovacije publike dočekan kraj predstave.

  © Mirjana Maroević, KAZALIŠTE.hr, 8. prosinca 2012.

kritike i eseji