O nama

  • Kazaliste.hrKazalište.hr je jedna od četiri stranice kćeri KULISA.eu, koju je u svibnju 2008. utemeljila skupina umjetničkih kritičara (plesnih, glazbenih, kazališnih i filmskih) okupljenih u udrugu Kulturni klub s ciljem stvaranja izdanja koje će temeljitije, potpunije, ažurnije i vizualno bogatije od tiskanih novina pridonijeti praćenju i kritičkoj valorizaciji izvedbenih umjetnosti u Hrvatskoj. 

    Kazalište.hr objavljuje izvorne autorske tekstove – kritičke osvrte na predstave iz dramskog kazališta, koji stvaraju preglednu, pristupačnu i bogato ilustriranu bazu kritika cjelokupne profesionalne dramske produkcije u Hrvatskoj. Redovito objavljujemo i intervjue s uglednim hrvatskim i gostujućim dramskim umjetnicima, kao i stručne recenzije knjiga i časopisa iz područja dramskog kazališta. Posebnu pažnju posvećujemo kazalištu za djecu, festivalima i gostovanjima, te mjuziklu, a publiciramo i kalendare premijera te godišnji repertoar svih profesionalnih kazališta.

    Smatramo da upravo kazališni e-časopis svojim neograničenim prostorom za tekstove i fotografije, sveopćom dostupnošću za sve korisnike interneta, svakodnevnom ažurnošću i jedinstvenom umreženom strukturom  može najbolje odgovoriti potrebama današnjih ljubitelja kazališta.